Co obecnie czytacie?

-
- Bombardier
- Numer GG: 10332376
- Kontakt:
Re: Co obecnie czytacie?
Ja dopiero skończyłem sagę Wiedźmińską i łażę po bibliotekach w poszukiwaniu Dziennego Patrolu.

Czerwona Orientalna Prawica

-
- Bosman
- Numer GG: 0
- Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...
Zamiast "Pomniejszych Bóst" przeczytałem "Czarodziciela", jestem w trakcie "Trzech Wiedźm", oraz:
"Jak zwyciężali najwięksi dowódcy" - nawet nie wiecie, jak wiele (tu zdradzam swój sekret
) taktyk Napoleona, Alexandra, Cezara, Churchila
można przenieśc do RTSów.
P.S Zabieram się za Wiedźmina, jednak chyba przypomnę sobie tylko przed tomy.
"Jak zwyciężali najwięksi dowódcy" - nawet nie wiecie, jak wiele (tu zdradzam swój sekret

P.S Zabieram się za Wiedźmina, jednak chyba przypomnę sobie tylko przed tomy.
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.

-
- Marynarz
muszewpisac10znakow
Ostatnio zmieniony czwartek, 17 lipca 2014, 10:28 przez Trankvilus, łącznie zmieniany 1 raz.
Koyaanisqatsi!

-
- Szczur Lądowy
- Numer GG: 1551199
Aktualnie przerabiam "Piekło i szpadę" Feliksa Kresa, a następne lektury już czekają.
I na dodatek tyle ciekawych książek ostatnio w księgarni widziałem, brak jedynie czasu...
I na dodatek tyle ciekawych książek ostatnio w księgarni widziałem, brak jedynie czasu...

-
- Mat
- Numer GG: 9599112
Niedługo skończę sagę Wiedźmina (no.. mam dużo czasu
) a potem biorę się za Pana Lodowego Ogrodu (lepiej późno niż wcale) i Kłamcę (patrz powyższy komentarz).. Potem... Nie wiem.. Muszę poczytać 

-
- Tawerniany Księgarz
- Numer GG: 9053067
W końcu wystarczający zastrzyk funduszy. Będę mógł dokończyć trylogię Mroczne Materie. Magiczny nóż i Bursztynowa luneta już do mnie idą 

"Bądź ponad to, spraw by się przestał liczyć, to sobie wreszcie pójdzie. Bo jeśli się przejmiesz tym, co on wygaduje, i skupisz całą uwagę na walce z nim, to tym samym uznasz, że może mieć rację i wtedy będzie po tobie."

-
- Pomywacz
Od 4 dni czytam jeden z prezentów spod choinki- książkę ,,Po słowiczej podłodze" autorstwa Lian-a Hearn-a. Dawno nie czytałem czegoś, co tak łatwo się czyta, a do tego tak ciężko się od tego oderwać. Polecam wszystkim, a zwłaszcza fanom powieści przygodowych rozgrywających się w feudalnej Japonii.

-
- Tawerniany Leśny Duch
- Numer GG: 1034954
Ech, powoli odgrzebuję się z lektur... Jeszcze tylko "Inny Świat" potrzebny do prezentacji maturalnej, a potem skończę czytać "Piątego Jeźdźca Apokalipsy" i wezmę się za "Liżąc ostrze" Ćwieka. Może być ciekawe, choć tytuł co najmniej dziwny (a tekst na tyle okładki nieco głupawy
). A potem pewnie poleci coś z Pratchetta 

-
- Szczur Lądowy
- Numer GG: 8723783
"Liżąc ostrze" właśnie leży u mnie na biurku i czeka na kontynuację. Początek czytało się naprawdę lekko i przyjemnie... szkoda, że nie dane będzie mi jej dokończyć przez najbliższy tydzień <sesja się zbliża wielkimi krokami
>. Jak dotąd trafiłam na kilka sprzecznych ze sobą recenzji na temat tej pozycji i z chęcią zweryfikowałabym je w końcu osobiście 
btw. czy ktoś z Was czytał "Polowanie na jednorożca"?

btw. czy ktoś z Was czytał "Polowanie na jednorożca"?
Następnym razem, gdy poczujesz się doskonały, spróbuj się przejść po wodzie.

- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Numer GG: 3135921
- Kontakt:
Ja czytałem opowiadanie, które zostało rozwinięte w tę powieść i muszę przyznać, że było jednym z najlepszych opowiadań jakie czytałem. Nie wiem jak to się przeniesie na powieść, ale gdybym miał prosty wybór - czytać albo nie, to bym się zbytnio nie zastanawiał.Aileen pisze:btw. czy ktoś z Was czytał "Polowanie na jednorożca"?
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...

-
- Chorąży
Wziąłem się za to co powinienem wreszcie.
Mianowicie "Pan Tadeusz". Po nim pójdzie być może "Warszawianka" ale raczej mysle, ze jednak coś Pratchetta
Mianowicie "Pan Tadeusz". Po nim pójdzie być może "Warszawianka" ale raczej mysle, ze jednak coś Pratchetta

.

-
- Tawerniana Wiewiórka
- Numer GG: 1087314
- Kontakt:
W końcu przyszła pora na "Pana Lodowego Ogrodu" - dowiem się wreszcie, czym się tak wszyscy podniecali.
Sblam! | "Orły są duże i tupią"

-
- Marynarz
Muszę przyznać, miłe mam odczucia po przeczytaniu tej książki. "Na posłaniu z trawy" również ciekawe, ale trylogii nie skończyłam - fabuła 3. tomu była zbyt niepłynna i ogólnie nieciekawa w porównaniu do poprzednich części.komodor pisze:Od 4 dni czytam jeden z prezentów spod choinki- książkę ,,Po słowiczej podłodze" autorstwa Lian-a Hearn-a. Dawno nie czytałem czegoś, co tak łatwo się czyta, a do tego tak ciężko się od tego oderwać. Polecam wszystkim, a zwłaszcza fanom powieści przygodowych rozgrywających się w feudalnej Japonii.
Aktualnie czytam eseje Camusa. Tłumaczenie kiepskie, chwilami ciężko zrozumieć, o co chodzi, ale autor mnie interesuje.
Nie ma tego złego, co do domu poszedł

- BLACKs
- Tawerniany Cygan
Skończyłem czytać Neuromancera Williama Gibsona. Wciąga niczym narkotyk. Zaletą jest cyberpunkowy klimat - co chwilę można znaleźć motyw, który inspirował twórców CP2020: pazurki Molly, Sieć, deki, korporacje. Wadą są fragmenty książki, w których naprawdę można się pogubić. Tak czy inaczej polecam. Miło czasami sięgnąć po stare klasyki ^^.

-
- Bosman
Obecnie czytam 7 część Harrego - "Harry Potter i insygnia śmierci".
Ciężko jest mi się od niego oderwać (gdyby nie to, że dziele się książką z kimś, to nie byłoby tego posta).
Jak skończe, to cała seria Harrego stanowić będzie ponad 70% przeczytanych przeze_mnie książek (razem będzie ich już 9).
Ciężko jest mi się od niego oderwać (gdyby nie to, że dziele się książką z kimś, to nie byłoby tego posta).
Jak skończe, to cała seria Harrego stanowić będzie ponad 70% przeczytanych przeze_mnie książek (razem będzie ich już 9).
Ostatnio bardzo mało sesji się tu gra... ciekawe dlaczego?
Odnosi się wrażenie, że to forum wymiera
Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy
Odnosi się wrażenie, że to forum wymiera

Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy

-
- Bosman
Chyba coś źle zrozumiałem, przeczytałeś 9 książek w życiu ^_-"? Czy to po prostu niedopowiedzenie?Mekow pisze:Obecnie czytam 7 część Harrego - "Harry Potter i insygnia śmierci".
Ciężko jest mi się od niego oderwać (gdyby nie to, że dziele się książką z kimś, to nie było by tego posta).
Jak skończe, to cała seria Harrego stanowić będzie ponad 70% przeczytanych przezemnie książek (razem będzie ich już 9).

Wypada chyba swoją styczniową listę przebojów podać - przez większość ferii zmuszony byłem leżeć chory w domu, więc trochę czasu więcej na dobrą lekturę sie ostało.* ;]
Więc styczeń to:

Więcej grzechów nie pamiętam

*No dobra, inna sprawa, że czytam niemal wyłącznie wieczorami, w łóżku - wiec motywacje do spania mam całkiem dużą.

** Zanim jakiś oszołom wyleci z pianą na ustach - nie, nie jestem zwolennikiem wszelkich form ideologicznych zawartych w tych pozycjach - jestem jednak zainteresowany punktem widzenia każdej ze stron ze względu na chęć pełniejszego obrazu tych ideologii w swoich oczach - poprzez poznanie źródeł.

EDIT: Ble ;P Ale paskudne błędy porobiłem. ;P Cóż, zamulenie postszkolne biednego Phovena też dopadło - wybaczcie moje wierne fanki. ;P
(Ale żeby pomylić Maję z Marią...

- BLACKs
- Tawerniany Cygan
Wszyscy poza mną powinni w to uwierzyć.
** Zanim jakiś oszołom wyleci z pianą na ustach - nie, nie jestem zwolennikiem wszelkich form ideologicznych zawartych w tych pozycjach - jestem jednak zainteresowany punktem widzenia każdej ze stron ze względu na chęć pełniejszego obrazu tych ideologii w swoich oczach - poprzez poznanie źródeł.

A od siebie do listy styczniowych przebojów dorzucam Z. Herberta "Barbarzyńca w Ogrodzie". Bardzo dobry i interesujący zbiór esejów.