Drizzt - klasa

-
- Tawerniak
- Numer GG: 5450570
- Kontakt:
Trylogia Doliny Lodowego Wichru to pierwsza seria o Drizzcie pisana pod koniec lat 80, mimo to jej akcja opisuje wydarzenia chronologicznie majace miejsce juz po opuszczeniu podmroku (wiec po Trylogii Mrocznego Elfa) [Kolejnosc jak podal gosc]
"jestem dzbanem pełnym żywej i martwej wody, starczy, bym się lekko nachylił, a cieką ze mnie same piękne myśli, (...) tak więc właściwie nawet nie wiem, które myśli są moje i ze mnie, a które wyczytałem" B. Hrabal

-
- Pomywacz
- Numer GG: 0
Drizzt był tropicielem, i cała sprawa. W wywiadzie z autorem czytałam, że tak naprawdę nie stosował mechaniki D&D pisząc.
Ostatnio zmieniony niedziela, 7 września 2008, 18:56 przez Rudzia, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli w puszczy padnie chociaż jedno drzewo, zabiję łajdaka, który to sprawi.

-
- Marynarz
Drizzt jest napewno ponadklasowy. Z w/w trylogi najlepsza jest "Tryl. Doliny Lodoewgo Wichru", a tego co wiem to "Tryl. Klingi Łowcy" jeszcze cała nie wyszła, wydano dopiero dwa tomy: "Tysiac Orków" i "Samotnego Drowa". Drizztem fajnie sie grało w Demon Stone, tam to on nieźle wymiatał 

Come with me my little ones
Let's revel for the free
Raise your glass and praise the fact
How easy life can be..!
Let's revel for the free
Raise your glass and praise the fact
How easy life can be..!

-
- Majtek
- Numer GG: 7260540

-
- Mat
- Numer GG: 9599112
Jest tez mozliwosc dotyczaca historii postaci, ze Drizzt byl barbarzynca i stal sie praworzadny wiec musial stac sie Tropicielem, bo to potrafil najlepiej... Tak wiec szal barbarzyncy mogl mu zostac wlasnie z tego... Teoretycznie poziom musial byc wysoki, poniewaz w kontrolowany szal mozna wpadac od wyzszego poziomu.... Najlepiej byloby zapytac R.A. SALVATORE'a