Manga i Anime

Biblioteka Światów
ODPOWIEDZ
Necoho
Pomywacz
Numer GG: 1680211

Re: Manga i Anime

Post autor: Necoho »

Hirano (czy w zasadzie Japończycy) rozumie kulturę chrześcijańską mniej wiecej tak jak my wschodnią. Zabij heretyka nabijając jego ciało na setkę bagnetów. A katolicy chcą wybić za herezje protestantów.

A myślałem że manga była lepsza. Troche za dużo kiczowatego sosu na raz. I zbyt wiele postaci umiera, Hirano zbyt mocno trzyma sie swoich racji, a nieustająca rzeź przez trzy-cztery tomy męczy.

Hej, te wstawki z Janem i Luke są fajne, ale chyba całkiem niezrozumiałe dla europejczyka, za dużo nawiązań i tak dalej...
Obywatelu! O jakim numerze myślę?
Force
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Force »

ACHTUNG !!!
Siedzę sobie wczoraj bezczelnie przy komputerze a tu z drugiego pokoju dochodzi nagle znajomy dźwięk "pif-paf". Sygnał rozpoznawczy TV Show "Łowcy Głów" z Cowboya Bebopa. To ja pędem w tamtą stronę i co sie okazuje?
Nie nie podłączyli mi Hypera, TVP KULTURA :shock: nadaje serial Cowboya Bebopa o 22.10 we wtorki.
22:10 Cowboy Bebop (1/25) - serial animowany, Japonia 1998
22:35 Cowboy Bebop (2/26) - serial animowany, Japonia 1998
Dziele się z wami tą wieścią żebyśmy znowu zasiedli przed ekranami i oglądali Fey :P i chciałbym żeby Ci co jeszcze jej nie znają, nadrobili zaległości.
Polska Partia Piwa - Sekcja Paladynów Żubra
Obrazek
Obrazek
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

Szkoda, że dopiero dzisiaj to piszesz, bo pewnie sporo osób przeoczyło :P Ja jakimś cudem zobaczyłem to w programie i nawet nie zapomniałem obejrzeć :D Akurat udało mi się trafić na pierwsze odcinki. I dobrze, bo już dawno żadnego anime nie oglądałem... A "Cowboy Bebop" trzyma poziom... Już kiedyś leciał w TVP Kultura, ale trafiłem w jakiś środkowy odcinek i nie chciało mi się oglądać :P
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Fargoroth
Pomywacz
Numer GG: 4894429

Post autor: Fargoroth »

Niewiem , ale bardzo chiałbym się dowiedzieć czemu nie pusczajął już Dragon Balla i Wojowników zodiaku
kaziu
Mat
Mat
Numer GG: 7230085

Post autor: kaziu »

Licencja skończyły się więc nie puszczają ;<

19 Naruto Shippuden(czy jakoś tak) wyszedł.... zapychacz -.-

Szkoda że na hyperze skończyło się FMA ... ale na pewno powtórzą to z 3-4 razy(chobits ha?)

Co do hentaji... zawsze znajdzie się "mocniejszy" niż oglądliście ;D
Awatar użytkownika
Solarius Scorch
Bosman
Bosman

Post autor: Solarius Scorch »

kaziu pisze:19 Naruto Shippuden(czy jakoś tak) wyszedł.... zapychacz -.-
Taki zly? Wlasnie ogladam oryginalna serie (jestem pod koniec 2. sezonu) i jest zajefajna.
kaziu
Mat
Mat

Solarius Scorch pisze:
kaziu pisze:19 Naruto Shippuden(czy jakoś tak) wyszedł.... zapychacz -.-
Taki zly? Wlasnie ogladam oryginalna serie (jestem pod koniec 2. sezonu) i jest zajefajna.
Orginalna seria- jeśli to jest 1 (czyli naruto taki mały xD) to zapychacze są po 133 albo 134(walka Naruto z Sasuke w wąwozie)

Co do odcinka zero akcji tylko gadanie bez sensu o dopplach;p(czy jakoś tak )
Elfin
Mat
Mat
Numer GG: 9599112

Post autor: Elfin »

Ja tam lubie Mange i Anime ( choc do niedawna wydawalo mi sie ze jest wprost odwrotnie :D ), choc nie jestem zagorzalym fanem, poniewaz nie mam na to czasu.. Zdarzylo mi sie obejrzec kilka odcinkow Naruto, widzialem sporo rysunkow utalentowanych osob, ale na tym sie wszystko konczy :P ...
Hiro
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 5761430

Post autor: Hiro »

kaziu pisze: Orginalna seria- jeśli to jest 1 (czyli naruto taki mały xD) to zapychacze są po 133 albo 134(walka Naruto z Sasuke w wąwozie)
Co do odcinka zero akcji tylko gadanie bez sensu o dopplach;p(czy jakoś tak )
Tak odcinki po walce Naruto i Sasuke to fillery, ale jakie słodkie :). Niektóre z tych misji są naprawde fajne, kto nie pokochałby "curry życia", albo Hinaty nad tym wodospadem :D.

Odcinek fakt, nudny, ale następny będzie ciekawszy obiecuje wam to :D. Skoro Sasori juz pokazał swego podopiecznego to do teraz będzie juz ciekawiej :D. Obecnie moment w Mandze jest bardzo ciekawy
SPOILER:
Oby tylko Sasuke nie wygrał z Deidarą, bo choć nie przepadam za żadnym z nich to Sasuke jest głupszy. To całe jego Hebi koń by sie uśmiał :D. Wole Kisamego ma fajny głos, prawdziwego psychopaty. Że co że ja jestem dziwny? Ależ skąd, jestem SUPER dziwny 8).
Obrazek
Van Helsing
Pomywacz

Post autor: Van Helsing »

według mnie najlepszą manga to seria Dragon balla
kaziu
Mat
Mat

Dragon ball był fajny ale tylko 1 seria....
Mam nadzieje że w Naruto Shippudenie będzie mniej fillerów :P
Curry życia i Miłosne igraszki grubasów(czy coś takiego) było jeszcze fajne ... no i 172 z liskiem :P
Joa
Szczur Lądowy

Post autor: Joa »

kaziu pisze: Szkoda że na hyperze skończyło się FMA ... ale na pewno powtórzą to z 3-4 razy(chobits ha?)
Bynajmniej FMA nie skończyło się na hyperze, oczywiście jak zgadłeś zaczęli powtarzać :P Zaczęli jak zaczęli, obecnie jest na etapie 14 odcinka bodajże.

A co do DB akurat pierwszą serię uznaję za najmniej ciekawą (na podstawie anime) ale kwestia gustu.
Sainkroth
Szczur Lądowy

Post autor: Sainkroth »

Jak dla mnie Dragon Ball to klasyka. Pamiętam, kiedyś się oglądało, nawet mangi od kumpla pożyczałem.
A tak poza tym to ostatnio Naruto przykuł moją uwagę, choć nie powiem, że niektóre momenty przeciągają ile się da, ale sam pomysł i kreska fajna, choć w następnych sezonach się podobno rysownicy zmienili (??)
Force
Bosman
Bosman

A ja zacząłem oglądać "Those who Hunt Elves" na Youtubie. Smaczny świat ^^ Podobny do Slayersów. Ludzie ryby normalnie żywcem wzięci z Piratów z Karaibów. :) Za dużo treścii to to nie ma ale bohaterowie rozwalają sie czołgiem po magicznym świecie więc jest masa zabawy : )
Obrazek
Obrazek
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Jak lubisz zwariowany humor, to poszukaj sobie Excell Sage. Tez zero tresci, ale zabawa first class (choc nie wszystkim moze przypasc do gustu). Dla jeszcze wiekszych hardcore'owcow jest Puni Puni Poemi, ale to potrafi byc ciezko strawne.

Jesli chodzi o komedie fantasy, to powtorze to, co pisalem pare razy: Dragon-Half jest bezkonkurencyjny w tej materii.
Force
Bosman
Bosman

Yar! Dragon-Half ^^ dziwne postacie ale śmieszne. Każde anime którego główna bohaterka nosi stringi jest godne polecenia :D
Obrazek
Obrazek
Wilczy Głód
Mat
Mat
Numer GG: 818926

Post autor: Wilczy Głód »

[Każde anime którego główna bohaterka nosi stringi jest godne polecenia
Chciałeś więc powiedziec, że KAŻDE anime jest godne polecenia? :D

Muszę powiedziec, że wspomniany już Cowboy Beebop jest moim zdaniem jednym z najlepszych anime. Może lepszy był tylko "Akira," ale to był pełnometrażowy film, więc pominę go narazie.
Myślę, że twórcy anime mają pewną skłonnośc do przesady. Na przykład po lekkim postrzale z pistoletu widzimy fontannę krwi. Ale wszyscy wiemy, że krwawe i demoralizujące filmy są najlepsze. :D
Co jest gorsze? Niewiedza, czy obojętnośc?
Nie wiem... nie obchodzi mnie to.

"Najchętniej zaraz oddałbym się diabłu gdybym, do krocset, sam diabłem nie był!"
ODPOWIEDZ