Manga i Anime

-
- Pomywacz
- Numer GG: 1680211
Re: Manga i Anime
Hirano (czy w zasadzie Japończycy) rozumie kulturę chrześcijańską mniej wiecej tak jak my wschodnią. Zabij heretyka nabijając jego ciało na setkę bagnetów. A katolicy chcą wybić za herezje protestantów.
A myślałem że manga była lepsza. Troche za dużo kiczowatego sosu na raz. I zbyt wiele postaci umiera, Hirano zbyt mocno trzyma sie swoich racji, a nieustająca rzeź przez trzy-cztery tomy męczy.
Hej, te wstawki z Janem i Luke są fajne, ale chyba całkiem niezrozumiałe dla europejczyka, za dużo nawiązań i tak dalej...
A myślałem że manga była lepsza. Troche za dużo kiczowatego sosu na raz. I zbyt wiele postaci umiera, Hirano zbyt mocno trzyma sie swoich racji, a nieustająca rzeź przez trzy-cztery tomy męczy.
Hej, te wstawki z Janem i Luke są fajne, ale chyba całkiem niezrozumiałe dla europejczyka, za dużo nawiązań i tak dalej...
Obywatelu! O jakim numerze myślę?

-
- Bosman
- Numer GG: 0
ACHTUNG !!!
Siedzę sobie wczoraj bezczelnie przy komputerze a tu z drugiego pokoju dochodzi nagle znajomy dźwięk "pif-paf". Sygnał rozpoznawczy TV Show "Łowcy Głów" z Cowboya Bebopa. To ja pędem w tamtą stronę i co sie okazuje?
Nie nie podłączyli mi Hypera, TVP KULTURA
nadaje serial Cowboya Bebopa o 22.10 we wtorki.
i chciałbym żeby Ci co jeszcze jej nie znają, nadrobili zaległości.
Siedzę sobie wczoraj bezczelnie przy komputerze a tu z drugiego pokoju dochodzi nagle znajomy dźwięk "pif-paf". Sygnał rozpoznawczy TV Show "Łowcy Głów" z Cowboya Bebopa. To ja pędem w tamtą stronę i co sie okazuje?
Nie nie podłączyli mi Hypera, TVP KULTURA

Dziele się z wami tą wieścią żebyśmy znowu zasiedli przed ekranami i oglądali Fey22:10 Cowboy Bebop (1/25) - serial animowany, Japonia 1998
22:35 Cowboy Bebop (2/26) - serial animowany, Japonia 1998

-
- Tawerniany Leśny Duch
- Numer GG: 1034954
Szkoda, że dopiero dzisiaj to piszesz, bo pewnie sporo osób przeoczyło
Ja jakimś cudem zobaczyłem to w programie i nawet nie zapomniałem obejrzeć
Akurat udało mi się trafić na pierwsze odcinki. I dobrze, bo już dawno żadnego anime nie oglądałem... A "Cowboy Bebop" trzyma poziom... Już kiedyś leciał w TVP Kultura, ale trafiłem w jakiś środkowy odcinek i nie chciało mi się oglądać 

-
- Pomywacz
- Numer GG: 4894429
Niewiem , ale bardzo chiałbym się dowiedzieć czemu nie pusczajął już Dragon Balla i Wojowników zodiaku

-
- Mat
- Numer GG: 7230085
Licencja skończyły się więc nie puszczają ;<
19 Naruto Shippuden(czy jakoś tak) wyszedł.... zapychacz -.-
Szkoda że na hyperze skończyło się FMA ... ale na pewno powtórzą to z 3-4 razy(chobits ha?)
Co do hentaji... zawsze znajdzie się "mocniejszy" niż oglądliście ;D
19 Naruto Shippuden(czy jakoś tak) wyszedł.... zapychacz -.-
Szkoda że na hyperze skończyło się FMA ... ale na pewno powtórzą to z 3-4 razy(chobits ha?)
Co do hentaji... zawsze znajdzie się "mocniejszy" niż oglądliście ;D

- Solarius Scorch
- Bosman
Taki zly? Wlasnie ogladam oryginalna serie (jestem pod koniec 2. sezonu) i jest zajefajna.kaziu pisze:19 Naruto Shippuden(czy jakoś tak) wyszedł.... zapychacz -.-

-
- Mat
Orginalna seria- jeśli to jest 1 (czyli naruto taki mały xD) to zapychacze są po 133 albo 134(walka Naruto z Sasuke w wąwozie)Solarius Scorch pisze:Taki zly? Wlasnie ogladam oryginalna serie (jestem pod koniec 2. sezonu) i jest zajefajna.kaziu pisze:19 Naruto Shippuden(czy jakoś tak) wyszedł.... zapychacz -.-
Co do odcinka zero akcji tylko gadanie bez sensu o dopplach;p(czy jakoś tak )

-
- Mat
- Numer GG: 9599112
Ja tam lubie Mange i Anime ( choc do niedawna wydawalo mi sie ze jest wprost odwrotnie
), choc nie jestem zagorzalym fanem, poniewaz nie mam na to czasu.. Zdarzylo mi sie obejrzec kilka odcinkow Naruto, widzialem sporo rysunkow utalentowanych osob, ale na tym sie wszystko konczy
...

-
- Marynarz
- Numer GG: 5761430
Tak odcinki po walce Naruto i Sasuke to fillery, ale jakie słodkiekaziu pisze: Orginalna seria- jeśli to jest 1 (czyli naruto taki mały xD) to zapychacze są po 133 albo 134(walka Naruto z Sasuke w wąwozie)
Co do odcinka zero akcji tylko gadanie bez sensu o dopplach;p(czy jakoś tak )

Odcinek fakt, nudny, ale następny będzie ciekawszy obiecuje wam to

SPOILER:
Oby tylko Sasuke nie wygrał z Deidarą, bo choć nie przepadam za żadnym z nich to Sasuke jest głupszy. To całe jego Hebi koń by sie uśmiał

-
- Pomywacz
według mnie najlepszą manga to seria Dragon balla

-
- Mat
Dragon ball był fajny ale tylko 1 seria....
Mam nadzieje że w Naruto Shippudenie będzie mniej fillerów
Curry życia i Miłosne igraszki grubasów(czy coś takiego) było jeszcze fajne ... no i 172 z liskiem
Mam nadzieje że w Naruto Shippudenie będzie mniej fillerów

Curry życia i Miłosne igraszki grubasów(czy coś takiego) było jeszcze fajne ... no i 172 z liskiem

-
- Szczur Lądowy
Bynajmniej FMA nie skończyło się na hyperze, oczywiście jak zgadłeś zaczęli powtarzaćkaziu pisze: Szkoda że na hyperze skończyło się FMA ... ale na pewno powtórzą to z 3-4 razy(chobits ha?)

A co do DB akurat pierwszą serię uznaję za najmniej ciekawą (na podstawie anime) ale kwestia gustu.

-
- Szczur Lądowy
Jak dla mnie Dragon Ball to klasyka. Pamiętam, kiedyś się oglądało, nawet mangi od kumpla pożyczałem.
A tak poza tym to ostatnio Naruto przykuł moją uwagę, choć nie powiem, że niektóre momenty przeciągają ile się da, ale sam pomysł i kreska fajna, choć w następnych sezonach się podobno rysownicy zmienili (??)
A tak poza tym to ostatnio Naruto przykuł moją uwagę, choć nie powiem, że niektóre momenty przeciągają ile się da, ale sam pomysł i kreska fajna, choć w następnych sezonach się podobno rysownicy zmienili (??)

-
- Bosman
A ja zacząłem oglądać "Those who Hunt Elves" na Youtubie. Smaczny świat ^^ Podobny do Slayersów. Ludzie ryby normalnie żywcem wzięci z Piratów z Karaibów.
Za dużo treścii to to nie ma ale bohaterowie rozwalają sie czołgiem po magicznym świecie więc jest masa zabawy : )

-
- Bosman
- Numer GG: 5454998
Jak lubisz zwariowany humor, to poszukaj sobie Excell Sage. Tez zero tresci, ale zabawa first class (choc nie wszystkim moze przypasc do gustu). Dla jeszcze wiekszych hardcore'owcow jest Puni Puni Poemi, ale to potrafi byc ciezko strawne.
Jesli chodzi o komedie fantasy, to powtorze to, co pisalem pare razy: Dragon-Half jest bezkonkurencyjny w tej materii.
Jesli chodzi o komedie fantasy, to powtorze to, co pisalem pare razy: Dragon-Half jest bezkonkurencyjny w tej materii.

-
- Bosman
Yar! Dragon-Half ^^ dziwne postacie ale śmieszne. Każde anime którego główna bohaterka nosi stringi jest godne polecenia 

-
- Mat
- Numer GG: 818926
Chciałeś więc powiedziec, że KAŻDE anime jest godne polecenia?[Każde anime którego główna bohaterka nosi stringi jest godne polecenia

Muszę powiedziec, że wspomniany już Cowboy Beebop jest moim zdaniem jednym z najlepszych anime. Może lepszy był tylko "Akira," ale to był pełnometrażowy film, więc pominę go narazie.
Myślę, że twórcy anime mają pewną skłonnośc do przesady. Na przykład po lekkim postrzale z pistoletu widzimy fontannę krwi. Ale wszyscy wiemy, że krwawe i demoralizujące filmy są najlepsze.

Co jest gorsze? Niewiedza, czy obojętnośc?
Nie wiem... nie obchodzi mnie to.
"Najchętniej zaraz oddałbym się diabłu gdybym, do krocset, sam diabłem nie był!"
Nie wiem... nie obchodzi mnie to.
"Najchętniej zaraz oddałbym się diabłu gdybym, do krocset, sam diabłem nie był!"