Manga i Anime

-
- Marynarz
- Kontakt:
Manga tak w rzeczywistosći lubię te rysunki. A jeśli chodzi o anime to z filmów lubię najbardziej "Mononoke Hime" Doskonały film z naprawdę ciekawą fabułą.
Nie wiem kto z was oglądał ale dla tych którzy nie oglądali. Film jest o młodym człowieku, góralu który zostaje zaatakowany przez jednego z bogów lasu. Bóg ów jest wielkim dzikiem. Nie wiadomo dlaczego rana się nie goi a wręcz rozrasta... . Nasz bochater wyrusza w świat gdzie zostaje uleczony przez Ducha lasu, wcześniej na swej drodze spotyka pewna dziewczyne żyjąca w lesie u boku wilków...
Tym krótkim opisem nie oddałem doskonałości i poziomu filmu (no cóż nie potrafię) ale tak to z grubsza wygląda. Trzeba przyznać że nie tylko rysunek w filmie jest doskonały, także zarys postaci, fabuła, a przedewszystkim kimat ! Naprawdę polecam "Mononoke Hime"
Za wszystkie błedy i pomyłki co do skrótu opisu fabuły przepraszam trochę już mogłem pozapominać lub pokręcić.
Nie wiem kto z was oglądał ale dla tych którzy nie oglądali. Film jest o młodym człowieku, góralu który zostaje zaatakowany przez jednego z bogów lasu. Bóg ów jest wielkim dzikiem. Nie wiadomo dlaczego rana się nie goi a wręcz rozrasta... . Nasz bochater wyrusza w świat gdzie zostaje uleczony przez Ducha lasu, wcześniej na swej drodze spotyka pewna dziewczyne żyjąca w lesie u boku wilków...
Tym krótkim opisem nie oddałem doskonałości i poziomu filmu (no cóż nie potrafię) ale tak to z grubsza wygląda. Trzeba przyznać że nie tylko rysunek w filmie jest doskonały, także zarys postaci, fabuła, a przedewszystkim kimat ! Naprawdę polecam "Mononoke Hime"
Za wszystkie błedy i pomyłki co do skrótu opisu fabuły przepraszam trochę już mogłem pozapominać lub pokręcić.

-
- Marynarz
- Kontakt:

-
- Marynarz
- Kontakt:
Re: Manga i Anime
Zawsze myślałem, ze będę traktował Anime wybiorczo i ze nie będzie mi sie podoba, a tymczasem taki klasyk jak Dragon Ball wciągnął mnie tak ze obejrzałem 30 odcinków w 2 dni ;p
PS: Tak wiem, że starszego tematu już chyba nie można było odświeżyć, ale chciałbym, żeby anime wróciło do łask
PS: Tak wiem, że starszego tematu już chyba nie można było odświeżyć, ale chciałbym, żeby anime wróciło do łask

"Jeśli słowa wypowiada się z należytą pasją, a bogowie akurat się nudzą, bywa, że cały wszechświat przeformatowuje się wokół owych słów. Słowa zawsze miały moc odmieniania świata."

-
- Tawerniany Leśny Duch
- Numer GG: 1034954
Idea zawsze słuszna ;] Ja tak jestem w tych sprawach laikiem raczej, z mangą nie miałem zbytnio do czynienia, ale za to anime oglądałem dość namiętnie, jak zresztą dużo osób, gdy leciały bajki na Polonii 1Thaevis pisze: PS: Tak wiem, że starszego tematu już chyba nie można było odświeżyć, ale chciałbym, żeby anime wróciło do łask

-
- Tawerniana Wiewiórka
- Numer GG: 1087314
- Kontakt:
Jak już wątek odświeżony, to zalinkuję (nie wiem, czemu wcześniej na to nie wpadłam):
Przegląd Filmów ANIMEwanych we wrześniu!
Najbardziej mnie cieszy, że Totoro będzie w kinie ^^
Przegląd Filmów ANIMEwanych we wrześniu!
Najbardziej mnie cieszy, że Totoro będzie w kinie ^^
Sblam! | "Orły są duże i tupią"

-
- Bosman
- Numer GG: 5454998
I tak masz daleko
A co do przegladu, to chyba jeszcze niezbyt wiadomo, w jakich bedzie miastach... Moze gdzies blisko mnie?

-
- Tawerniana Wiewiórka
- Kontakt:
Może i mam daleko, ale za to Totoro będzie w kinie!
Na wielkim ekranie będzie jeszcze większy i bardziej puchaty!

-
- Marynarz
- Numer GG: 0
- Kontakt:
Dla mnie anime otworzylo zupelnie nowy, nieznany kontynent w swiecie kina. To tak jakby dowiedziec sie w pewnym momencie, ze istnieja jakies jeszcze systemy RPG poza KC i WFRP... Japonczycy maja zupelnie inne formy ekspresji, sposoby wyrazu, punkty widzenia...

-
- Bosman
- Numer GG: 9149904
Falka
Cos nas łączy
1- Kiedyś mówiłas że lubisz star wars
2-Podoba Ci sie Totoro
Moje pierw... nie. Drugie anime 
Ponawiam propozycję- Wyjdź za mnie

2-Podoba Ci sie Totoro

Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica

-
- Tawerniany Che Wiewióra
- Numer GG: 0
Jeszcze nam wystraszysz z forum Falkę. Zresztą i tak za Ciebie nie wyjdzie bo nie jesteś fanem hentaiAlucard pisze:FalkaCos nas łączy
2-Podoba Ci sie TotoroMoje pierw... nie. Drugie anime

-
- Bosman
- Numer GG: 9149904
A tego to nie możesz wiedziećfds pisze: Jeszcze nam wystraszysz z forum Falkę. Zresztą i tak za Ciebie nie wyjdzie bo nie jesteś fanem hentai

Może się nie wystraszy, moze nawe litujac sie nad samotna dusza podejmie ten idiotyczny krok i wyjdzie za zupełnie nieżyciowego faceta wiecznie bujajacego w chmurach ( autoreklama

Zresztą nie ciebie sie pytam

Mroczna partia zjadaczy sierściuchów

-
- Kok
- Numer GG: 9181340
Pierwszy kontakt z anime miałem za czasów Kapitana Tsubasy, potem byli Rycerze Zodiaku i Dragon Ball (chociaż ostatnia seria była wg. mnie zjechana na maksa). Ostatnio miałem okazję obejrzeć Full Metal Alchemist, Full Metal Panic i Ghost in the Shell: Stand Alone Complex. Ogólnie cały czas się jaram (wszelkie hentai'e również mile widziane
).

Niebo i piekło są w nas, wraz ze wszelkimi ich bogami...
- Pussy Warhammer? - spytała Ouzi.
- Tak, to taki, gdzie drużynę tworzą same elfy. - odparł Serge.
- Pussy Warhammer? - spytała Ouzi.
- Tak, to taki, gdzie drużynę tworzą same elfy. - odparł Serge.

-
- Tawerniana Wiewiórka
- Kontakt:
Ogólnie mało anime oglądam, jakoś tak czasu nie mam. Na przykład z wymienionych przez Serga tytułów kojarzę tylko GitS (które jest świetne) i DB (którego widziałam jeden odcinek i mam uraz). Serialów dużo nie znam, niestety. Za pełnometrażówki lubię. Dostałam z wypożyczalni "Nausicę z Doliny Wiatru" i jak znajdę chwilkę, to sobie obejrzę. Ogólnie wszystko Miyaziakiego mi się podoba :)
@Alucard: przykro mi, ale muszę odmówić - za młoda jeszcze na małżeństwo jestem ;)
@Alucard: przykro mi, ale muszę odmówić - za młoda jeszcze na małżeństwo jestem ;)

-
- Bosman
- Numer GG: 5454998
Falka, a jakie znasz hentaie? ;P
A z ciekawostek doda, ze ponoc jest\robia (nie wiem, nie orientuje sie zbytnio) La Blue Girl Live Action Movie ^______________^
A z ciekawostek doda, ze ponoc jest\robia (nie wiem, nie orientuje sie zbytnio) La Blue Girl Live Action Movie ^______________^