Manga i Anime

Biblioteka Światów
ODPOWIEDZ
Remik
Marynarz
Marynarz

Post autor: Remik »

Po prostu anime jest/są dla mnie neutralne. Kiedyś mnie to troche interesowało ale teraz już nie.
ToM 125
Pomywacz

manga

Post autor: ToM 125 »

co sadzicie na ten temat ? oglądaliście jakieś filmy mangowe ? ja najbardziej lubie film pt. "HELLSING".
Atanamir
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Atanamir »

Manga tak w rzeczywistosći lubię te rysunki. A jeśli chodzi o anime to z filmów lubię najbardziej "Mononoke Hime" Doskonały film z naprawdę ciekawą fabułą.

Nie wiem kto z was oglądał ale dla tych którzy nie oglądali. Film jest o młodym człowieku, góralu który zostaje zaatakowany przez jednego z bogów lasu. Bóg ów jest wielkim dzikiem. Nie wiadomo dlaczego rana się nie goi a wręcz rozrasta... . Nasz bochater wyrusza w świat gdzie zostaje uleczony przez Ducha lasu, wcześniej na swej drodze spotyka pewna dziewczyne żyjąca w lesie u boku wilków...

Tym krótkim opisem nie oddałem doskonałości i poziomu filmu (no cóż nie potrafię) ale tak to z grubsza wygląda. Trzeba przyznać że nie tylko rysunek w filmie jest doskonały, także zarys postaci, fabuła, a przedewszystkim kimat ! Naprawdę polecam "Mononoke Hime"

Za wszystkie błedy i pomyłki co do skrótu opisu fabuły przepraszam trochę już mogłem pozapominać lub pokręcić.
Atanamir
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Atanamir »

Obrazek
A oto i Mononoke Hime :D
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Jest już wątek o mandze i anime. Proszę przeglądać istniejące tematy przed rozpoczęciem nowych wątków.
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Thaevis
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Re: Manga i Anime

Post autor: Thaevis »

Zawsze myślałem, ze będę traktował Anime wybiorczo i ze nie będzie mi sie podoba, a tymczasem taki klasyk jak Dragon Ball wciągnął mnie tak ze obejrzałem 30 odcinków w 2 dni ;p

PS: Tak wiem, że starszego tematu już chyba nie można było odświeżyć, ale chciałbym, żeby anime wróciło do łask :)
"Jeśli słowa wypowiada się z należytą pasją, a bogowie akurat się nudzą, bywa, że cały wszechświat przeformatowuje się wokół owych słów. Słowa zawsze miały moc odmieniania świata."
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

Thaevis pisze: PS: Tak wiem, że starszego tematu już chyba nie można było odświeżyć, ale chciałbym, żeby anime wróciło do łask :)
Idea zawsze słuszna ;] Ja tak jestem w tych sprawach laikiem raczej, z mangą nie miałem zbytnio do czynienia, ale za to anime oglądałem dość namiętnie, jak zresztą dużo osób, gdy leciały bajki na Polonii 1 :D Potem były jeszcze Pokemony... i długo, długo nic. Szkoda, że w telewizji nic fajnego nie leci (oprócz Muminków oczywiście, to też jest anime ^^)... I jeszcze większa szkoda, że nie mam kiedy Yattamana oglądać, tyle się na to czaiłem i mi zwyczajnie czasu brakuje :(
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Kontakt:

Jak już wątek odświeżony, to zalinkuję (nie wiem, czemu wcześniej na to nie wpadłam):
Przegląd Filmów ANIMEwanych we wrześniu!

Najbardziej mnie cieszy, że Totoro będzie w kinie ^^
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

I tak masz daleko :P A co do przegladu, to chyba jeszcze niezbyt wiadomo, w jakich bedzie miastach... Moze gdzies blisko mnie?
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Kontakt:

Może i mam daleko, ale za to Totoro będzie w kinie! :D Na wielkim ekranie będzie jeszcze większy i bardziej puchaty!

Obrazek
Max Smirnov
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 0
Kontakt:

Post autor: Max Smirnov »

Dla mnie anime otworzylo zupelnie nowy, nieznany kontynent w swiecie kina. To tak jakby dowiedziec sie w pewnym momencie, ze istnieja jakies jeszcze systemy RPG poza KC i WFRP... Japonczycy maja zupelnie inne formy ekspresji, sposoby wyrazu, punkty widzenia...
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

Falka :D Cos nas łączy
1- Kiedyś mówiłas że lubisz star wars
2-Podoba Ci sie Totoro :D Moje pierw... nie. Drugie anime :D

Ponawiam propozycję- Wyjdź za mnie :D
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra
Numer GG: 0

Post autor: fds »

Alucard pisze:Falka :D Cos nas łączy
1- Kiedyś mówiłas że lubisz star wars
2-Podoba Ci sie Totoro :D Moje pierw... nie. Drugie anime :D

Ponawiam propozycję- Wyjdź za mnie :D
Jeszcze nam wystraszysz z forum Falkę. Zresztą i tak za Ciebie nie wyjdzie bo nie jesteś fanem hentai :)
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

fds pisze: Jeszcze nam wystraszysz z forum Falkę. Zresztą i tak za Ciebie nie wyjdzie bo nie jesteś fanem hentai :)
A tego to nie możesz wiedzieć :twisted:
Może się nie wystraszy, moze nawe litujac sie nad samotna dusza podejmie ten idiotyczny krok i wyjdzie za zupełnie nieżyciowego faceta wiecznie bujajacego w chmurach ( autoreklama :D)
Zresztą nie ciebie sie pytam :D hehe
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
Serge
Kok
Kok
Numer GG: 9181340

Post autor: Serge »

Pierwszy kontakt z anime miałem za czasów Kapitana Tsubasy, potem byli Rycerze Zodiaku i Dragon Ball (chociaż ostatnia seria była wg. mnie zjechana na maksa). Ostatnio miałem okazję obejrzeć Full Metal Alchemist, Full Metal Panic i Ghost in the Shell: Stand Alone Complex. Ogólnie cały czas się jaram (wszelkie hentai'e również mile widziane :D).
Niebo i piekło są w nas, wraz ze wszelkimi ich bogami...

- Pussy Warhammer? - spytała Ouzi.
- Tak, to taki, gdzie drużynę tworzą same elfy. - odparł Serge.
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Kontakt:

Ogólnie mało anime oglądam, jakoś tak czasu nie mam. Na przykład z wymienionych przez Serga tytułów kojarzę tylko GitS (które jest świetne) i DB (którego widziałam jeden odcinek i mam uraz). Serialów dużo nie znam, niestety. Za pełnometrażówki lubię. Dostałam z wypożyczalni "Nausicę z Doliny Wiatru" i jak znajdę chwilkę, to sobie obejrzę. Ogólnie wszystko Miyaziakiego mi się podoba :)

@Alucard: przykro mi, ale muszę odmówić - za młoda jeszcze na małżeństwo jestem ;)
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Falka, a jakie znasz hentaie? ;P

A z ciekawostek doda, ze ponoc jest\robia (nie wiem, nie orientuje sie zbytnio) La Blue Girl Live Action Movie ^______________^
ODPOWIEDZ